Over

Over CoderDojo-Vianen

Welkom bij CoderDojo-Vianen, een spannend en inspirerend initiatief van de sociaal-maatschappelijke stichting Vrije Lekpoort (https://vrijelekpoort.nl/) in het hart van Vianen. Als jij tussen de 7 en 17 jaar oud bent (of misschien zelfs iets ouder) en een nieuwsgierige geest hebt, ben je hier helemaal op je plek. Dit is de plek waar jij de wereld van technologie en IT kunt verkennen, leren, en creëren!

Wat is CoderDojo?

CoderDojo is een wereldwijde beweging die jongeren in staat stelt om te leren programmeren, digitale vaardigheden te ontwikkelen en hun creatieve potentieel te ontketenen. Het begon allemaal in Ierland in 2011 en heeft zich sindsdien verspreid naar meer dan 110 landen over de hele wereld. De CoderDojo Foundation (https://coderdojo.com/) coördineert en ondersteunt deze wereldwijde gemeenschap van vrijwilligers die zich inzetten voor het empoweren van jongeren door middel van technologie.

Waarom zou je meedoen aan CoderDojo-Vianen?

In de snel evoluerende wereld van vandaag is digitale geletterdheid van onschatbare waarde. Het is niet alleen een nuttige vaardigheid om te hebben, maar het opent ook deuren naar een breed scala aan toekomstige carrièremogelijkheden. Door deel te nemen aan CoderDojo-Vianen krijg je de kans om:

1. Technologie te omarmen

Leer programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en nog veel meer. Begrijp hoe de digitale wereld om je heen werkt en ontdek hoe je er zelf in kunt bijdragen.

2. Samenwerken en projecten uitvoeren

Bij CoderDojo draait het niet alleen om individuele prestaties. Je zult leren samenwerken met anderen om complexe projecten tot leven te brengen. Deze vaardigheid is essentieel in de moderne arbeidsmarkt en kun je dus niet vroeg genoeg jezelf aanleren.

3. Brainstormen en plannen

Leer hoe je ideeën kunt bedenken, problemen kunt oplossen en projecten kunt (in)plannen. Dit zijn waardevolle vaardigheden die in vrijwel elk aspect van het (verdere) leven van pas komen.

4. Vragen stellen en zelfvertrouwen opbouwen

Bij CoderDojo moedigen we vragen stellen aan. Fouten maken is prima, want dat is hoe je leert. Dit helpt je niet alleen in je technische reis, maar bouwt ook zelfvertrouwen op voor de uitdagingen die je in de toekomst zult tegenkomen.

5. Word deel van de technologische toekomst van de wereld

Met technologie die bijna elke industrie/sector doordringt, zijn digitale vaardigheden en inzicht in IT van onschatbare waarde. Door deel te nemen aan CoderDojo-Vianen, bereid je je voor op een toekomst waarin technologie centraal staat.

6. Gewoon omdat je (samen met je vriendjes en vriendinnetjes) iets moois en leuks wilt bouwen!

Met de technische vaardigheden die je bij CoderDojo-Vianen aanleert in de hand kun je mooie websites maken, spelletjes programmeren of andere (eigen) ideeën en projecten tot stand brengen!
Zie voor mogelijke project ideeën ook onze projecten-pagina of de pagina`s over de meest populaire tools op deze website.

Voor wie is CoderDojo-Vianen?

CoderDojo-Vianen is er voor alle jongeren in de gemeente Vijfheerenlanden en de omliggende gebieden die nieuwsgierig zijn naar technologie en IT. We moedigen diversiteit aan en verwelkomen jongeren van alle achtergronden en vaardigheidsniveaus.

Waar en wanneer?

CoderDojo-Vianen vindt elke derde zaterdag van de maand plaats, van 15:00 tot 17:00 uur. Je vindt ons in de Lekpoort, Buitenstad 1, 4132 AA Vianen. Het is een vrije inloop, maar we vragen je wel om je vooraf aan te melden via ons aanmeldformulier onderaan deze pagina. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we genoeg materiaal en begeleiders hebben voor iedereen.

Word een vrijwillige docent-begeleider!

Om CoderDojo-Vianen te laten plaasthebben, hebben we gepassioneerde vrijwilligers nodig die als docent-begeleiders willen optreden. Als je expertise hebt in programmeren, IT of gerelateerde velden, en je wilt graag je kennis delen met de volgende generatie, dan horen we graag van je! Samen kunnen we jongeren helpen om hun potentieel te realiseren en hun technologische dromen waar te maken.

Wil je meer weten over CoderDojo-Vianen of betrokken raken als vrijwilliger? Neem dan contact (contact-pagina) met ons op voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij CoderDojo-Vianen, waar de toekomst van technologie begint!